Background image
services
Imigracija

Poslovna imigracija

20+
zaposlenih profesionalaca
150+
zemlja iz kojih imamo klijente
10+
jezika koji se govore u kompaniji

Dobijanje dugoročnog boravka u Srbiji – bilo putem posla, poslovanja, ulaganja ili na neki drugi način – omogućava vama i vašoj porodici da slobodno živite, radite, poslujete i putujete u Srbiji, uz lak pristup i EU.

Pomogli smo stotinama klijenata iz celog sveta da dobiju boravišnu dozvolu, radnu dozvolu ili novi pasoš. Bilo da vam je potrebna naša podrška za sebe i vašu porodicu, ili da premestite svoje osoblje u Srbiju, mi smo tu da vam pomognemo.

Naš tim profesionalaca je spreman da vam pomogne da osnujete svoju kompaniju u Srbiji, i pomogne u prijavi boravka vama, vašoj porodici i vašim zaposlenima.

 

20+
zaposlenih profesionalaca
150+
zemlja iz kojih imamo klijente
10+
jezika koji se govore u kompaniji
 • Basic
  4.490 EUR
  (+PDV)*
  • osnivanje kompanije
  • registrovana kancelarija i prosleđivanje pošte godinu dana
  • poslovni plan za prijavu boravka
  • prijava boravka
  • računovodstvo u trajanju od 6 meseci
  Obratite nam se
 • Advanced
  5.690 EUR
  (+PDV)*

  Pored svega u osnovnom paketu, dobijate:

  • fizičku kancelariju tokom prvih 6 meseci
  • spajanje porodice
  Obratite nam se
 • Premium
  8.790 EUR
  (+PDV)*

  Pored svega u naprednom paketu, dobijate:

  • fizičku kancelariju za prvu godinu
  • spajanje porodice
  • podršku za pokretanje poslovanja

  Ako odaberete ovu opciju, možemo vam pomoći da kupite postojeću kompaniju umesto da osnivate novu.

  Obratite nam se

*Napomena: Navedene cene su neto cene. Kada je primenjivo, dodaće se 20% PDV.

Zašto Srbija?

Srbija predstavlja izuzetnu poslovnu perspektivu u okruženju orijentisanom na rast. U toku su napori da se poveća privlačnost Srbije za investitore, uz pojednostavljene administrativne procese, povoljne poreske strukture i ciljane podsticaje u različitim sektorima. Pored svog poslovnog potencijala, Srbija se može pohvaliti infrastrukturom koja se razvija, ekonomičnim životnim i operativnim troškovima, kao i kvalifikovanom lokalnom radnom snagom. 

Vođenje vašeg poslovanja u Srbiji čini vas kvalifikovanim za boravak u Srbiji. Ovo je nešto što će vam trebati ako želite da provedete većinu svog vremena u Srbiji, ali može vam dobro doći čak i ako samo dođete i vratite se. To će vam olakšati iznajmljivanje ili kupovinu imovine, otvaranje ličnog bankovnog računa, kupovinu automobila, telefona ili pristup raznim lokalnim uslugama.

Iako Srbija još nije članica Evropske unije, ona je kandidat za članstvo, tako da građani Srbije već imaju bezvizni pristup Šengenskoj zoni. Kao stanovnik Srbije, možete očekivati i lakšu proceduru kada podnesete zahtev za šengensku vizu.

Štaviše, svoje novostečene privilegije možete podeliti sa članovima porodice. Na osnovu vašeg prebivališta u Srbiji, vaš supružnik i maloletna deca takođe mogu da dobiju boravak radi spajanja porodice, tako da se možete zajedno preseliti u Srbiju.

Zašto kompanija „Helpers“?

Kompanija „Helpers“ je stručni pružalac poslovnih i imigracionih usluga sa skoro dve decenije iskustva u osnivanju kompanija i podnošenju zahteva za izdavanje boravišne dozvole za direktore, članove njihovih porodica, pa čak i za njihove zaposlene. Optimizovali smo naše procese kako bismo osigurali da naši klijenti uživaju u iskustvu bez problema kada započinju novo poglavlje svog života u Evropi.

Često postavljana pitanja
Background image

Često postavljana pitanja

Koliko dugo će da važi moja boravišna dozvola?

Boravak se obično odobrava na 1-3 godine. Punovažnost takođe zavisi od roka važenja vašeg pasoša, tako da pre nego što podnesete zahtev za boravak u Srbiji, proverite da li vaš pasoš važi najmanje nekoliko meseci nakon perioda za koji se prijavljujete.

Da li moram da živim u Srbiji sve vreme da bih zadržao/la boravak?

Ne, ne morate. Međutim, ako nameravate da obnovite boravak nakon što on istekne, od vas će se tražiti da većinu svog vremena provedete u Srbiji. To znači najmanje 183 dana svake godine.

Koja je razlika između registrovane kancelarije i fizičke kancelarije?

U Srbiji je svakoj kompaniji potrebna registrovana adresa na kojoj nadležni mogu očekivati da će doći do nje. Morate da izaberete adresu na kojoj možete imati osoblje za primanje službene pošte u ime vaše kompanije. Kada imate registrovanu kancelariju kod pružaoca usluga, njegovu adresu koristite kao svoju, a oni mogu da proslede vašu dolaznu poštu vama ili vašem računovođi. Međutim, ovu kancelariju ne možete koristiti za rad ili sastanke sa klijentima – za to će vam biti potrebna fizička kancelarija, koju sa zadovoljstvom pružamo.

Zašto mi treba poslovni plan?

Kada se prijavljujete za boravak po osnovu poslovanja, potrebno je da dokažete da je vaša poslovna ideja održiva i da zahteva vaše prisustvo u Srbiji. To se postiže podnošenjem poslovnog plana zajedno sa prijavom boravka.

Kontakt

Kontakt

Javite se danas

Odgovorićemo u roku od 24 sata.
Ako ne dobijete odgovor, dodajte nas na svoju belu listu ili nas pozovite.

Ponedeljak – Petak
9:00 – 17:00 CET

Helpers Serbia

Maksima Gorkog 16

21000 Novi Sad

Srbija

Helpers Hungary

Budapart Gate, Gate A, Floor 2

Budapest, Dombóvári út 27

1117 Mađarska

Consent(Required)
Hidden
Consent