Background image
services
Poslovanje

Osnivanje kompanije

20+
zaposlenih profesionalaca
150+
zemlja iz kojih imamo klijente
10+
jezika koji se govore u kompaniji

Kompanija „Helpers“ je specijalizovana za rad sa stranim vlasnicima preduzeća i investitorima i pruža kompletnu podršku na svakom koraku.

Osnujte kompaniju i otvorite bankovni račun u Srbiji za samo 4-5 radnih dana i iskoristite niske korporativne poreze, troškove poslovanja i rada, kao i odlično poslovno okruženje. Od osnivanja kompanije do administrativne i podrške za upravljanje, nudimo profesionalne usluge, višejezičnu podršku i snažnu lokalnu mrežu.

Naš tim profesionalaca je spreman da vam pomogne da osnujete svoju kompaniju u Srbiji, u kompletu sa prosleđivanjem pošte, računovodstvom i drugim uslugama po zahtevu.

 

20+
zaposlenih profesionalaca
150+
zemlja iz kojih imamo klijente
10+
jezika koji se govore u kompaniji
 • Standard
  2.090 EUR
  (+PDV)*
  • osnivanje kompanije
  • registracija u privrednoj komori
  • registracija za elektronsku upravu
  • registrovana kancelarija u trajanju od jedne godine
  • usluge prosleđivanja pošte i kancelarija za podršku u trajanju od jedne godine
  • izvod kompanije na engleskom
  Obratite nam se
 • Accounting+
  3.190 EUR
  (+PDV)*

  Pored svega u standardnom paketu, dobijate:

  • računovodstvo za 6 meseci: svakoj kompaniji u Srbiji je potreban računovođa. Naši partneri od poverenja će se pobrinuti za početno izveštavanje za vašu kompaniju, a zatim će vam pomoći da pratite svoje finansije i donosite informisane odluke o svom budžetu.
  Obratite nam se

*Napomena: Navedene cene su neto cene. Kada je primenjivo, dodaće se 20% PDV.

Zašto Srbija?

Srbija nudi odlične poslovne mogućnosti u okruženju koje su fokusirane na rast i razvoj. Preduzimaju se koraci kako bi Srbija postala pogodna za investitore, što uključuje pojednostavljene administrativne procedure, povoljne poreske režime i različite podsticaje u određenim oblastima poslovanja.

Srbija će vam biti privlačna ne samo zbog svog potencijala za rast poslovanja, već i zbog infrastrukture u razvoju, niskih troškova života i poslovanja, i odličnog lokalnog fonda talenta. Iako Srbija nije članica EU, deli granice sa nekoliko država članica, što je čini dobrom odskočnom daskom ako želite da proširite svoje poslovanje.

Osnivanje društva sa ograničenom odgovornošću u Srbiji je lako i jednostavno. Minimalni osnovni kapital je samo 100 RSD (manje od 1,00 EUR), a potrebno je samo nekoliko radnih dana. Ne postoje ograničenja u pogledu državljanstva, tako da možete lako započeti poslovanje u Evropi čak i ako ne planirate da postanete lokalni stanovnik.

Zašto kompanija „Helpers“?

Kompanija „Helpers“ je uspešan pružalac usluga u poslovanju i imigraciji, sa skoro 20 godina iskustva u osnivanju kompanija. Tokom godina, pojednostavili smo naše radne procese kako bismo našim klijentima ponudili bezbrižno iskustvo kada započinju svoje poslovanje u Evropi. Mi brinemo o administraciji, a vi se možete fokusirati na ono što najbolje znate: razvoj vašeg poslovanja.

Često postavljana pitanja
Background image

Često postavljana pitanja

Zašto da osnujem d.o.o. u Srbiji?

U poređenju sa drugim poslovnim strukturama, glavna prednost osnivanja d.o.o. u Srbiji je ta što su vlasnici odgovorni za štetu samo u ograničenom stepenu, definisanom njihovim osnovnim kapitalom. U isto vreme, osnivanje d.o.o. kompanije je lako i jednostavno, a potrebno je samo nekoliko radnih dana.

Zašto treba da imam registrovanu kancelariju kod kompanije „Helpers“?

U Srbiji svaka kompanija mora da ima registrovanu adresu. Ovo je mesto gde nadležni očekuju da će moći da dođu do vaše kompanije, tako da na ovoj adresi treba da imate osoblje spremno da u svakom trenutku primi službenu poštu u vaše ime i da je prosledi, po potrebi, vama ili vašem računovođi. Ako imate registrovanu kancelariju kod kompanije „Helpers“, ne morate da iznajmljujete kancelariju i angažujete zaposlenog za ovu svrhu odmah od prvog dana, ali i dalje možete biti sigurni da vaša kompanija poštuje sve zakonske obaveze.

Da li će mojoj kompaniji u Srbiji biti potreban računovođa?

Da, hoće. Svakoj kompaniji u Srbiji je potreban računovođa, a mi ćemo Vam rado ponuditi računovodstvene usluge kod jednog od naših partnera od poverenja. Vaš računovođa u Srbiji će biti vaš najbolji saveznik u planiranju budžeta i održavanju vašeg poslovanja u skladu sa lokalnim propisima koji se odnose na poreze i plate.

Mogu li da osnujem filijalu u Srbiji?

Da, vaša kompanija u Srbiji može biti ili jedinstveno poslovanje ili filijala vašeg postojećeg inostranog poslovanja. To zahteva dodatnu papirologiju, ali ništa o čemu naši stručnjaci ne bi mogli da se postaraju. Slobodno nas pitajte za detalje.

Mogu li dobiti boravak u Srbiji na osnovu osnivanja kompanije?

Da, možete se prijaviti za boravak u Srbiji na osnovu poslovanja vaše kompanije u Srbiji. Jednom kada dobijete boravak, on će se odnositi i na celu vašu porodicu (što znači vaš supružnik i vaša maloletna deca). Međutim, ako planirate prijavu boravka, osnovni kapital kompanije treba da bude nešto veći, najmanje 250 EUR ili tako nešto. Saznajte više ovde.

Kontakt

Kontakt

Javite se danas

Odgovorićemo u roku od 24 sata.
Ako ne dobijete odgovor, dodajte nas na svoju belu listu ili nas pozovite.

Ponedeljak – Petak
9:00 – 17:00 CET

Helpers Serbia

Maksima Gorkog 16

21000 Novi Sad

Srbija

Helpers Hungary

Budapart Gate, Gate A, Floor 2

Budapest, Dombóvári út 27

1117 Mađarska

Consent(Required)
Hidden
Consent